Den optimale gave til din tween

Selv om du ifølge loven skal være over 15 år for at køre på et elektrisk løbehjul i trafikken, er der ingen regler for, hvor gammel du skal være for at bruge det derhjemme og på legepladsen i skolen. Det betyder, at det elektriske løbehjul er den hotteste trend blandt de yngste teenagere – de så kaldte tweens på mellem 12 og 15 år. Vil du gerne give den optimale gave, så er et løbehjul med el derfor det helt optimale valg – og de findes i alle prisklasser, så du kan være med uanset budget. Herunder finder du et par tips til, hvad du skal kigge efter:

Hold din tween sikker

Det er sjovt at køre på løbehjul – og hvis du køber den rigtige model til dit barn, så kan du også læne dig roligt tilbage, mens hun giver den fuld skrue på gaven. Det gør du bedst ved at hold dig til et sæt enkelte regler:

  • Brug ALTID cykelhjelm
  • Sørg for at løbehjulet er til den rette aldersgruppe
  • Vær til stede, når de yngre børn skal køre

Det er alfa og omega, at du sørger for at give din tween hjelm på HVER gang, der skal trænes. Det er ikke mindre farligt at falde på et løbehjul end det er at falde på cykel og derfor bør der også være den samme respekt, når det kommer til sikkerheden. Det samme gælder størrelsen, for på samme måde som en cykel, der er for stor eller lille bliver sværere at styre, så sker det samme med et løbehjul.

Sidst men ikke mindst er de flest modeller henvendt til børn på 8+ år, så derfor skal du altid sørge for at være til stede, hvis yngre børn skal forsøge sig på løbehjulet.

Hvad er forskellen på el løbehjul til voksne og børn?

Den største forskel er, at modellerne til børn generelt kører en smule langsommere end dem til voksne. Herudover er de også lettere og har en mindre robust ramme. Det betyder, at de ikke kan holde til den samme vægt og, at motoren ikke kan trække ligeså meget, hvis der er meget kupperet terræn.

Derfor er det vigtigt, at du vælger en model, der passer til alderen på den, der skal køre på det – og ikke lader dig friste til at snuppe en tur på det, en dag, hvor du bliver overmodig. Det er de små modeller ikke bygget til og kan ende med at gå i stykker. Hvis du er i tvivl om hvilket el løbehjul du skal vælge så tjek evt. denne test fra Elcykelinfo.dk